over de boerderij

Boerderij de lange Hoeve is opgericht in 1968. Het familiebedrijf is al eeuwen van vader op zoon doorgegeven en stamt vanuit het dorpje Genderen. Door de ruilverkaveling zijn boerderijen verplaatst vanuit de dorpskern naar de rand van het dorp. Onze huiskavel bestond toen uit 40 hectare er mocht een bedrijf gesticht worden, de koeien konden rondom het huis naar buiten om gras te eten en ook de oogst was dicht bij huis. Ons bedrijf is inmiddels uitgegroeid naar 250 melkkoeien en 100 stuks jongvee. Van alle melk die onze koeien produceren wordt kaas gemaakt voor Albert Heijn. In onze kaaswinkel wordt onze Boerenkaas verkocht zodat we een goed beeld blijven houden voor smaak en beleving. 

I

n 2018 kwam het land en de boerderij van onze buurman te koop en we vonden het een goede stap ons bedrijf verder te grondvesten.  Het land grensde mooi aan ons land, de melkkoeien worden op De Lange Hoeve gemolken en er kan een groep drachtige dieren in de stal worden gehuisvest. De boerderij woning wilden we al snel inzetten als Bed & Breakfast. Ook voor onze gasten is dit een mooie inkijk in ons boerenleven.  

 

Dit jaar wil de Genderense Hoeve uitbreiden en zijn we gestart met het bouwen van een natuurhuisje, de Silo. De silo is gemaakt van gebruikte materialen, ook de silo zelf werd gebruikt in onze boerderij. De Silo is een enorm succes, met veel positieve reacties. Zodoende hebben wij besloten om een pop-up camping te creëren, waar de gast even tot rust komt en geniet van al het moois wat onze omgeving te bieden heeft!

7.png

over de omgeving

De pop-up camping ligt in het Land van Heusden en Altena in Noord-Brabant. De Hoeve ligt centraal in dit gebied en is daarom uitermate geschikt voor stedentrips naar bijvoorbeeld Den Bosch, sportiviteiten zoals wandelen, fietsen, mountainbiken en paardrijden in De Loonsche en Drunense Duinen of de Biesbosch. Er zijn volop fietsroutes en fietsverhuurpunten dicht bij huis. Als u iets anders dan anders wilt, dan zijn er verschillende pontjes over de Maas waar u gratis gebruik van kunt maken. Verder is het ook mogelijk om een rondvaart te maken over de Binnendieze. Met mooi weer is recreatiepark de Kurenpolder in Hank een fijne plek om te genieten waar u helemaal tot rust kunt komen, zo ook aan het strandbad in Well. Wilt u een bezoek brengen aan een bruisende stad, dan is Woudrichem een echte aanrader. Hier kunt u tevens ook over de stadsmuren wandelen en een gezellig hapje eten. In de Efteling kunt u ook een betoverende dag beleven (op 15 min. afstand). Wij heten u van harte welkom!